Tyrnävän Myllyn kaurahiutaleet – syntytarina

Näin syntyvät Tyrnävän myllyn kaurahiutaleet

 

 

 

Asiakkaittemme suosikkituote vuodesta toiseen on Tyrnävän myllyn kaurahiutaleet. Monet ovat kertoneet, että kun on kerran maistanut meidän kaurahiutaleistamme tehtyä puuroa, niin muut hiutaleet eivät enää kelpaakaan! Meidän kaurahiutaleissamme on kaikki kauran maku tallella, koska hiutaletta ei ole lainkaan esikypsytetty eikä käsitelty, vaan tuote on kokonaan puhdasta kauraa - mitään lisäämättä ja mitään pois jättämättä.

 

 

Tyrnävän myllyn kaurahiutaleen tarina alkaa huhtikuussa, kun edellisen vuoden kauran jyvät lajitellaan, jotta peltoon päätyvät vain hyvälaatuiset kauransiemenet. Toukokuussa pellot kynnetään ja karhitaan, jotta kauralle saadaan hyvä kasvualusta. Sitten kaura kylvetään muokattuun maahan. Kesäkuun puolivälin paikkeilla, kauran kasvettua noin 30 cm korkeaksi, annetaan kauralle lisälantaa sekä torjutaan rikkakasvit. Rikkakasvien torjunnalla varmistetaan, että kaura ei tukehdu rikkaruohojen alle, eivätkä rikkakasvit ime maasta kauran tarvitsemaa elinvoimaa. Tuleva sato on myös puhtaampaa, kun jyvien seassa ei ole rikkakasvien siemeniä. Heinäkuun puolivälissä kaura tulee röyhylle, eli sen tunnistettava ulkomuoto ja siemenaihiot ovat valmistuneet. Siemenet täyttyvät ja kypsyvät elokuun loppuun asti, jolloin kauran puinti tavallisesti aloitetaan.

 

 

Puitu kaura kuivataan viljakuivaamossa 13 kosteusprosenttiin. Sen jälkeen kaura varastoidaan siiloihin jatkokäyttöä varten. Kun kaurasta aletaan valmistaa kaurahiutaleita, se ensin lajitellaan. Lajittelun tarkoitus on erotella pienimmät jyvät pois, jotta kaurahiutaleista saadaan mahdollisimman isoja. Pienempi jyvä käytetään mm. rehuviljana. Lajiteltu kaura tuodaan myllyyn, jossa se ensin kuoritaan ja puhdistetaan. Puhdistettu kaura ajetaan litistäjään, jossa jyvästä syntyy hiutale. Hiutaleet pussitetaan käsin. Jokainen pussi punnitaan yksitellen ja ommellaan kiinni. Lopuksi pussiin leimataan parasta ennen -päivä, joka on puolen vuoden päässä kauran valmistuksesta. Valmiit pussit siirretään hyllyyn, josta ne nopeasti lähtevät jälleenmyyjillemme, ja päätyvät tyytyväisten asiakkaittemme ruokapöytiin!

Haluatko jälleenmyyjäksi?

Tyrnävän Myllyn tuotteilla on jälleenmyyjiä läpi Suomen ja tuotteemme kuuluvat myös Kasvishovin valikoimaan.

Mikäli olet kiinnostunut tuotteidemme jälleenmyynnistä, ota yhteyttä!

© Tyrnävän Mylly

OLEMME AVOINNA:
MA-TO: klo 07-16

PE: klo 07-13

 

NÄIN LÖYDÄT MEIDÄT:
OSOITE:
Nipsinginväylä 3

91800 Tyrnävä

 

Tiedustelut ja tilaukset: 

Janne Matinlauri

Puh. 0400 884 079 / 08 5451 203

janne.matinlauri@tyrnavanmylly.fi