Reseptit & Vinkit

Seuraavat ohjeet ovat perheessämme testattuja ja hyviksi havaittuja. Onpa muutamaan reseptiin päätynyt viljelijän tai leipurimestarin nimikin - suosittelemme kokeilemaan!

RITVA-MUMMUN RIESKA

 

5 dl vettä, maitoa tai piimää

2 tl suolaa

10 dl Tyrnävän myllyn ohrajauhoja

 

 

Sekoita kylmään nesteeseen suola ja Tyrnävän myllyn ohrajauhot. Alusta taikina. Jaa taikina osiin ja taputtele/kaulitse taikinapalat ohuiksi rieskoiksi. Pistele rieskat, jotta pinta ei repeydy.

Paista rieskat heti noin 300 °C:ssa, 3-5 minuuttia.

Lappapuuro


8 dl vettä

3 dl puolukoita

1,5 dl Tyrnävän myllyn ruismannaa

1 dl sokeria

(0,5 tl suolaa)

 

Kiehauta vesi ja lisää puolukat, sokeri ja suola. Keitä puolukoita noin 20 minuuttia. Vispaa ruismannasuurimot kiehuvaannesteeseen ja anna kypsyä hiljalleen välillä sekoittaen noin 30 min. Anna puuron jäähtyä. Vatkaa voimakkaasti kuohkeaksi vaahdoksi, mieluiten sähkövatkaimella.

 

Sunnuntaiaamun juhlapuuro: Vatkaa 2 dl kermaa ja kääntele kerma varovasti jäähtyneen puuron joukkoon.

 

Kaurapuuro

 

4 dl Tyrnävän myllyn kaurahiutaleita

1 l vettä tai maitoa

1 tl suolaa

 

Lisää kiehuvaan nesteeseen kaurahiutaleet. Keitä hiljalleen noin 20 minuuttia aina välillä sekoittaen. Mausta lopuksi suolalla.

 

Uunikaurapuuro


1,5 dl Tyrnävän myllyn kauraryynejä (ei hiutaleita)

7 dl maitoa

1 tl suolaa

 

Voitele uunivuoka. Mittaa ainekset vuokaan ja sekoita. Paista 180-asteisessa uunissa noin 2 tuntia. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.

 

Kauralisäke


3 dl Tyrnävän myllyn kauraryynejä

1,5 l vettä

1 tl suolaa tai kasvisliemikuutio

 

Keitä vesi kiehuvaksi, lisää kauraryynit ja suola tai kasvisliemikuutio. Hauduta lisäkettä miedolla lämmöllä hiljalleen aina välillä sekoittaen noin 40 min. Valuta lävikössä, huuhdo käyttötarkoituksen mukaan joko kuumalla tai kylmällä vedellä.

 

Papan puima puuro (ohramannapuuro)


1¼ dl Tynävän myllyn ohramannaa

1 l maitoa

½ tl suolaa

   

Kuumenna maito hämmentäen kiehuvaksi teflon-kattilassa. Lisää ohramannasuurimot vispilöiden. Hauduta puuroa miedolla lämmöllä hiljalleen aina välillä sekoittaen noin 20 min. Mausta puuro tarvittaessa suolalla.

 

Ohraryynipuuro kokonaisista ryyneistä


2 dl Tyrnävän myllyn kokonaisia ohraryynejä

5 dl vettä

1 l maitoa

1 tl suolaa

 

Liota kokonaisia ohraryynejä kylmässä vedessä yön yli. Laita valutetut ryynit kattilaan. Lisää vesi ja keitä ryynejä, kunnes ne saostuvat. Lisää maito ja kuumenna kiehuvaksi koko ajan pohjia myöten hämmentäen. Keitä miedolla lämmöllä noin 3 tuntia aina välillä sekoittaen. Lisää lopuksi suola.

 

TAI

 

Kaada kiehuva seos kannelliseen uunivuokaan. Sulje kansi ja nosta vuoka uunin alimmalle tasolle 150 asteeseen ja kypsennä noin 2 tuntia. Sekoita muutaman kerran kypsennyksen aikana. Mausta kypsä puuro suolalla.

Ohraryynipuuro rikotuista ryyneistä


1,5 dl Tyrnävän myllyn rikottuja ohraryynejä

1 l maitoa

1 rkl hunajaa

1 tl suolaa

 

Lämmitä uuni 175 asteeseen. voitele uunivuoka. Mittaa uunivuokaan ohraryynit, maito ja hunaja. Sekoita. Paista uunin alimmalla tasolla noin 2 tuntia. Sekoita muutaman kerran kypsennyksen aikana. Mausta kypsä puuro suolalla.

 

© Tyrnävän Mylly

OLEMME AVOINNA:
MA-TO: klo 07-16

PE: klo 07-13

 

NÄIN LÖYDÄT MEIDÄT:
OSOITE:
Nipsinginväylä 3

91800 Tyrnävä

 

Tiedustelut ja tilaukset: 

Janne Matinlauri

Puh. 0400 884 079 / 08 5451 203

janne.matinlauri@tyrnavanmylly.fi